Härlig premiärseger!

Härlig säsongsstart i Stiga Sports Arena

Inför ett härligt publiktryck med 2731 personer på läktarna gjorde Eskilstuna Guif en storstilad entré i handbollsligan säsongen 2022/23 då HK Malmö besegrades med 35-30.

Marko Roganovic fick förtroendet från start i hemmamålet. Eskilstuna Guif startade med boll, och Kasper Larsson fick äran att sätta säsongens första mål, Malmö replikerade i det efterföljande anfallet.

3.45 in i matchen stod 3-3, Eskilstuna Guif i ledningen innan HK Malmö svarade.

Ett frejdigt anfallsspel gav oss tre raka hemmamål gav oss 6-3 med 6.30 spelat.

Efter 7.08 åkte HK Malmö på matchens första utvisning, som också renderade i ett straffkast som Fredrik Gustavsson förvaltade väl. När skåningarna var fulltaliga lyste det 8-4 på resultattavlan.

9.40 var det sedan dags för Eskilstuna Guif att åka på sin första utvisning denna säsong. Hemmalaget fortsatte dock att ösa på och hade 10-4 efter halva utvisningen vilket ledde till att HK Malmö tog en tidig timeout, vid fulltaligt hemmalag stod det 11-5.

Efter halva första hade Eskilstuna Guif en stabil 12-6-ledning. Det kändes lite som Eskilstuna Guif förr i tiden med snabbt spel och effektiva kontringar ivrigt påhejade av en högljudd hemmapublik.

17.40 fick vi för första gången se nyförvärvet Robin Granlund beträda Stiga Sports Arenas golv för första gången i seriesammanhang, han började direkt att leverera fram till 13-7. Tre raka bortamål följde efter 20.11 och Zoran Roganovic lämnade in timeout-kortet för första gången.

Erik Persoson bröt en cirka fem minuter lång måltorka för hemmalaget, då han satte 14-10.

26.33 in i matchen stod det 15-12 och HK Malmö drog på sig sin tredje utvisning. Ett drömutkast av Marko Roganovic friställde Carl Gabrielsson till 17-13 i efterdyningarna av utvisningen, ett mål som blev det sista i första halvlek.

HK Malmö reducerade i andra halvlekens första anfall, 17-14, innan ett drömmål av Kasper Larsson gav oss 18-14.

3.34 drabbades Eskilstuna Guif av andra halvlekens första utvisning, den efterföljande straffen förvaltade HK Malmö väl. Med 12 sekunder kvar av utvisningen drabbades av Eskilstuna Guif av ännu en utvisning, ställningen var då 19-15. Precis när utvisningen blivit avklarad reducerade gästerna och vi hade 20-17 8 minuter in i andra halvlek.

Ännu ett precist utkast av Marko Roganovic, bra även i spelet, gav oss 22-18 - Pavle Karacic var stensäker i läget 10.19 in i den andra halvleken.

13.00 minuter in hade vi 23-21 och Eskilstuna Guif drog på sig en utvisning. Eskilstuna Guif svarade dock för 24-21 i det efterföljande anfallet och HK Malmö drog på sig en utvisning i samband med målet, när bägge lagen var fulltaliga stod det 25-22.

Tre raka hemmamål följde och HK Malmö tog sin andra timeout i matchen 17.54 in i andra halvlek.

18.19 fick Matija Spikic sitt första inhopp i handbollsligan då han fick hoppa in på en straff – en straff han räddade.

20.35 drabbades Eskilstuna Guif av en utvisning, 29-23. Strax därefter drog Max Santos på sig sin tredje utvisning. Eskilstuna Guif hade nu kontroll.

Marko Roganovic satte 31-24 och Pavle Karacic 32-24 med cirka sex minuter kvar. Då byttes Marko Roganovic ut och Matija Spikic fick chansen i hemmamålet.

I slutet blev det lite mål åt vardera håll, bland annat två av Robin Granlund och när slutsignalen ljöd fick hemmalaget jubla efter en klar seger med 35-30.

Summa summarum en härlig premiär där ett starkt kollektiv grundlade segern med extra plus för Pavle Karacic – matchens lirare enligt matchsponsorn Rådek – och Marko Roganovic.