Lyckad satsning på Handboll NU-veckan i Eskilstuna

Förra veckan var det Svenska handbollsförbundets Handboll NU-vecka med syfte att synliggöra handbollen i hela landet. Eskilstuna Guif samarbetade med Handboll Mitt, RF SISU, HK Eskil, Gökstens BK, Eskilstuna Parasportförening och Rekarnegymnasiet.

Tillsammans besökte föreningarna ett 15-tal grundskolor och träffade barn på lunchrasterna för att spela handboll och köra hinderbana. Aktiviteterna leddes av elever från NIU och Barn- och fritidsprogrammet vid Rekarnegymnasiet, men även seniorspelare från herrlaget i Eskilstuna Guif deltog på flera skolor. Det fanns stort intresse och närmare 2000 nyckelband med informationskort om hur man kan börja spela handboll delades ut.

Många av eleverna dök också upp på torsdagskvällen när det erbjöds fri entré till Guif-herrarnas premiärmatch i Handbollsligan mot HK Malmö. Nästan 3000 personer var på plats i STIGA Sports Arena och hejade fram herrarna till seger. I den stora publiken fanns många barn och familjer som inte tidigare varit på handbollsmatch och som uppskattade tempot och stämningen i hallen.

Veckan avslutades med Handbollens dag i STIGA Sports Arena på lördagen med olika aktiviteter som minihandboll, hinderbana och rekordförsök i antal passningar. Över 150 barn besökte Handbollens dag och alla fick med sig en medalj om halsen.  Mellan klockan 12.00 och 12.01 gjordes så många passningar som möjligt vilket resulterade i nästan 1200 passningar som rapporterats in till handbollsförbundets sammanställning. Inom kort får vi se om vi bidrog till att slå världsrekordet i antal passningar från 2021.

 - Från Eskilstuna Guif är vi jättenöjda med veckans aktiviteter och det fina samarbetet lokalt kring Handboll NU där vi verkligen satte handbollsstaden Eskilstuna på kartan, säger Cecilia Vestman från styrelsen i Guif. 

Läs mer på HandbollNU 
Datum: 2022-09-20 14:00