Unga ledare uttagna till nationellt Hand the Ball-symposium

Hand the Ball är ett koncept från Svenska Handbollförbundet som handlar om att få barn i rörelse och förbygga ohälsa. Eskilstuna Guif har i drygt ett år använt Hand the Ball-konceptet i samarbete med skolor och träffat över 1000 barn. Robin Molin  och Alice Norwald är två av cirka  tio unga ledare i föreningen som gått Hand the Ball-utbildning och leder aktiviteterna. I helgen åker de till Stockholm för att vara med i ett nationellt ledarsymposium i samband med VM. 

Ledarsymposiet samordnas av Jennie Linnell som är ansvarig för Hand the Ball inom förbundet. Där deltar unga ledare upp till 25 år från hela landet som blivit nominerade av sina föreningar och sedan uttagna att delta. Programmet består av både teoretiska och praktiska övningar samt workshops om ledarskap. Dessutom får deltagarna chansen att se VM-semifinalerna i Tele 2-arena.

För Robin och Alice består en stor del av livet av handboll. Båda är aktiva som domare och ledare i P12 och P13. Genom föreningens satsning Unga ledare kom de också in på Hand the Ball och har medverkat i många av lovaktiviteterna senaste året.

 
 - Jag tycker att det är väldigt roligt att vara ledare och är ofta med på Hand the Ball-aktiviteterna på skolloven, berättar Alice som själv är spelare i A-flick. Jag tycker också om att vara ledare för ett ungdomslag och hjälpa barn att utvecklas både på och utanför plan. Man blir en vuxen som de ser upp till och man får se barnen växa som personer. 

Samtidigt pågår planeringen för Hand the Ball på sportlovet i samarbete med sju grundskolor i Eskilstuna.


 - Vi har precis skickat in ansökan om lovstöd till Eskilstuna kommun och hoppas få bidrag för att kunna komma ut på skolorna och träffa alla barn igen, säger Cecilia Vestman från styrelsen som samordnar Hand the Ball-satsningen tillsammans med Sofia Wiklund. Förhoppningsvis lockar vi några att börja spela handboll men framför allt vill vi bidra till att barn rör på sig och har kul på lovet. 

Eskilstuna Guif önskar Robin och Alice lycka till i helgen! 

Hand the Ball är en del i hållbarhetsarbetet inom Eskilstuna Guif inom ramen för #viställerupp. 

Läs mer
Datum: 2023-01-27 12:00