Nu börjar HandbollNU-veckan

HandbollNU är Svensk handbolls satsning för att lyfta handbollen i hela landet. Under en dryg vecka visar handbollen upp sig med olika aktiviteter. I Eskilstuna har Eskilstuna Guif, HK Eskil, Gökstens BK, Parasporten i Eskilstuna och RF SISU Sörmland gått samman för att liksom förra året visa upp handbollsstaden Eskilstuna och locka fler barn och unga till sporten.  

HandbollNU-veckan i Eskilstuna inleds med sammandrag i minihandboll i Ellfolk arena för de yngre handbollslagen. Under veckan mellan 18 och 22 september kommer sedan föreningarna besöka grundskolor på lunchrasterna för att sätta barnen i rörelse och visa upp hur kul det är att spela handboll. Det blir lekfullt med hinderbanor och andra aktiviteter med inspiration från Hand the Ball-konceptet. Från Eskilstuna Guif är det framför allt Elias Hall, Ebba Jansen, Tuva Nilsson och Marko Roganovic som gör skolbesöken tillsammans med elever från NIU Rekarngymnasiet. 

 - Inför säsongens Hand the Ball-aktiviteter har vi förstärkt teamet med unga ledare genom att Elias, Ebba, Tuva och Marko också kommer delta som representanter för dam- och herrlaget, vilket känns jättebra då de är viktiga ambassadörer för idrott och ledarskap, berättar Cecilia Vestman som samordnar Hand the Ball-verksamheten.  

Veckan avslutas med Handbollens dag i STIGA Sports Arena lördagen den 23 september. Då välkomnas barn och familjer som vill testa handboll och träffa seniorspelare från föreningarnas representationslag. Det kommer finnas olika aktiviteter som minihandboll, rörelsebana och möjlighet att skjuta skott mot en hastighetsmätare.  

 - Vi hoppas genom HandbollNU-veckan locka fler barn att börja spela handboll, säger Lars Wikström som är ungdomsansvarig i styrelsen för Eskilstuna Guif. Dessutom får alla barn på de skolor vi besöker en fribiljett till Guif-herrarnas match mot Hallby i hemmapremiären för Handbollsligan herr.  
Datum: 2023-09-15 09:00