Robin Andersson Dickfors klar som huvudtränare för damlaget

Efter en säsong som inte blev som vi önskade med degradering till division ett för vårt damlag satsar nu Eskilstuna Guif mot framtiden. En byggsten i det är att säkra huvudtränarskapet för damlaget och vi är glada att konstatera att Robin Andersson Dickfors accepterat ett erbjudande att ta det ansvaret. 

Robin kom in i vår damverksamhet under förra säsongen, först som assisterande tränare och senare under den sista delen som huvudansvarig. Något som har givit honom och klubben mersmak.  
 - Jag skall ärligt säga att jag nog främst sett mig som en ”herrtränare”, men under senare delen av säsongen med vårt damlag har intresset växt för att ta uppdraget som huvudansvarig för dam i vår klubb. Det finns en stor ambition från klubben att jobba med utvecklingen av damverksamheten och jag är övertygad om att flera av de spelare vi har nu är revanschsugna. Till det kommer vi att fylla på damtruppen med intressanta ungdomar från vår egna juniorverksamhet, vilket också känns inspirerande. 

Ungdomarna från den egna verksamheten känner Robin en del sedan tidigare då han tillsammans med Jessica Dickfors och Mathias Olsson som ledare tog dem till ett överraskande brons i Sverigecupen 2022. 
 - Jag är glad att klubben har förtroende för mig och skall nu lägga all kraft på att ta damlaget mot klubbens mål, säger Robin också i en första kommentar efter att uppdraget handskakats. 

Mikaela Jonasson, med förflutet som elitspelare i bl a Sävsjö, har varit en nyckelperson i rekryteringen av Robin 
 - Vi är mycket glada att Robin vill fortsätta som huvudansvarig säger Mikaela Jonasson, som är med i damernas sportråd och arbetat med rekryteringen av huvudtränare. Robin har gått de utbildningar som krävs under året och på flera sätt visat att han är redo att ta huvudansvaret för ett av våra representationslag. Tjejerna i laget har också varit mycket positiva till Robin som ledare och vi är övertygade att han både kan jobba med utvecklingen av spelare och se till att vi vinner matcher i division ett. 
Det känns också bra att klubbens styrelse understrukit att satsningen på dam kommer att fortsätta med oförminskad styrka trots att vi nästa år ”börjar om” i division ett, avslutar Mikaela. 
 

För mer information 

Robin Andersson Dickfors, robin@webone.se, 0705 35 88 17 
Mikaela Jonasson mikaelajonassons@hotmail.com, 0731 52 27 45
Datum: 2024-03-31 14:00