Juniorerna förbereder sig inför USM

På måndagskvällen förberedde sig juniorerna inför helgens finalspel i SM genom att spela match mot A-laget. Vi fick en pratstund med målvakten Mattias Hildenborg efter matchen.

Hur är läget i laget?
Bra. Vi saknar långtidsskadade skytten Gustav Torbersson, annars är alla i träning och taggade inför SM. Vi är väldigt väl förberedda då även de juniorer som spelar med A-laget normalt sett nu kan fokusera på USM.

Vad vet ni om era motståndare i gruppspelet?
Sävehof får nog räknas som favoriter. De har gått igenom gruppspelet obesegrade och har duktigt folk på de flesta positionerna och liksom vi några spelare med elitserierutin. Gzim Sahili som konkurrerar med vår Erik Persson på högernio i ungdomslandslaget är duktig. Oskar Sunnefeldt (mittnio) fick väl pris som Sävehofs bäste spelare när de mötte GUIF här i Skjulstahallen.

Aranäs gick också obesegrade genom gruppspelet och slog bland annat LUGI i steg 4. Här handlar mycket om Ludvig Hallbäck, född 00, som gör massviss med mål och ligger bakom det mesta. Nu spelar Aranäs A-pojkar också i SM så frågan är var Ludvig spelar. Med A-pojkarna, med juniorerna eller med bägge?

Kristianstad har också ett fletal duktiga spelare i Anton Persson (V6), Gustaf Banke (mv) och Carl Möllerström (H9) till exempel. Vi var nära att slå dem hemma i USM förra året så vi vet att det är möjligt.

Vad tror du om era egna chanser?
Vi har visat att vi kan slå de bästa lagen i Sverige. Stjärnspäckade Redbergslid har vi slagit två gånger under säsongen och i steg 3 i USM vann vi mot LUGI. Vi har en väldigt hög högstanivå så en semifinalplats är inte omöjlig. Sen får vi se. Vi är bra samspelta efter att ha spelat tillsammans i GP under hela säsongen och att ha spelat seniorhandboll har härdat oss och vi har blivit tuffare under året.

Nyckelspelare?
Alla skulle väl svara Markus Ekman och Erik Persson men när LUGI försökte punkta bort dem i steg 3 så var det andra som klev fram och vi är väl förberedda om något sånt skulle ske igen. Kan sen Jesper Hedar och Thim Ahlin få till det i mittförsvaret blir mitt eget jobb i målet enklare också. 

Till slut, hur långt når ni?
Vi har inte pratat så mycket om det utan åker ner till Malmö, har kul och tar en match i taget. Men det är klart att det vore trevligt att nå semi.

 

Om man inte kan åka ner till Malmö för att se killarnas matcher så kan man kolla på webbsändningarna från USM.




Datum: 2017-05-09 08:44