Ordförande sammanfattar säsongen 2016/17

A new beginning

Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt än att sammafatta säsongen som en omstart.

Vi inledde säsongen med ett tungt år bakom oss. Att lämna Sporthallen, den ekonomiska situationen som tyngde oss. Oron runt omkring oss, hur skall det gå med det unga laget, hur skall det gå ute i Skjulsta? Ute i plåtskjulet på landet som lokalpressen skrev.

Styrelsen hade dock en stark tilltro till ledarna, till lagen, till medlemmarna, till sponsorerna, till oss själva och framförallt - en stark tro på vår affärsplan. Håller vi affärsplanen är vi skuldfria inom fem år och vi kan stegvis ta sikte på nya sportsliga nivåer.

Vi ser nu att vi på väg åt rätt håll.

 

Skjulsta

”Plåtskjulet på landet” blev till slut en ljus och fin liten matcharena. Eskilstuna kommun och fastighetsägaren levererade en hall som lockade drygt 1000 åskådare i snitt på herrmatcherna. Visst, Skjulsta låg en bit utanför centrum, men vilket publiktryck det blev i hallen! Serveringen och B-hallen levererade förtäring i förhållandevis enkla, men mycket trivsamma former.

 Både herr- och damlag visade upp en snabb och attraktiv handboll som satte myror i huvudet på våra motståndare. Unga spelare fick kliva fram i rampljuset och tog chansen att visa upp sig. De sportsliga resultaten för säsongen ligger över förväntan. Herr, dam och ungdom har presterat mycket bra med små medel och herrjuniorerna knep ett SM-silver, fantastiskt roligt.

 

Ekonomi

Publiken och våra härliga sponsorer följde med oss ut till Skjulsta i ungefär samma utsträckning som vi hade baserad vår budget. Ekonomin stabiliserades successivt, minus på bankkontot vändes till plus och högarna med försenade räkningar försvann. Vi såg vändningen tidigt under hösten och i december kände vi oss trygga att ekonomin skulle hålla utan ytterligare åtgärder. För första gången på många år så har vi sluppit lägga tid på akuta ekonomiska problem. Vi har en bra bit kvar innan vi är skuldfria, men vi vet att vi kommer klara det. Vi har fått arbetsro - skönt!

 

STIGA Sports Arena Eskilstuna

I årsskiftet tog föreningen och kommunen sikte på en smygpremiär den 6 april 2017. Med en gemensam kraftansträngning så levererade byggprojektet, kommunen och föreningen en fantastisk smygpremiär med 4 000 besökare på läktarna. När filmen ”A new beginning” rullade upp på jumbotronen var det många i publiken som fällde en tår. Av stolthet, glädje och kanske lättnad. Vilken resa! Vi klarade det! Vi är här! Nu kör vi! Heja Eskilstuna Guif!

 

Tack!

Slutligen, ett stort tack till alla i föreningen som lägger ner tid och kraft på att utveckla vår verksamhet, utan er skulle verksamheten inte fungera. Ett stort tack till våra sponsorer som bidrar till att Eskilstuna Guif kan sprida glädje, jobba med samhällsfrågor, vara förebilder och få människor att må bättre. Vi vill fortsätta med det. Tack!

 

Vi nådde våra sportsliga mål, vi genomförde den ekonomiska vändning som föreningen behövde.

Vi överlämnade ett starkt bokslut till årsmötet.

 

Nu tittar vi framåt, med en ny grafisk profil och ett nygammalt klubbmärke.

 

A new beginning.

 

CG 

 

 

CG Hjelm, ordförande




Datum: 2017-06-13 11:58