Tre talanger till herrtruppen

Eskilstuna Guif lyfter upp tre spelare till A-truppen. Dessa är årets silvermedaljörer i JSM: Edvin Jobark, Martin Eek och Jesper Hedar. 

 

Alla tre har redan fått känna på Handbollsligan i slutet av säsongen 2016/17. 

 

Edvin Jobark gjorde 47 mål för GP (trea i interna skytteligan) i division 1 norra den här säsongen. 

 

Tränaren Janne Ekman om Edvin Jobark:

Edvin är en duktig vänsterhänt spelare som spelar både på H9 och H6. Han är född 98 och har spelat i Guif sedan bollskolan. Under året som gått har han spelat i div 1 och gjort det bra där. Han har även varit med på en del A-lagsträningar och flyttas nu upp i A-truppen inför säsongen 2017/18.

 

Martin Eek, som spelade i 19 av GPs 22 matcher i division 1 norra den här säsongen och gjorde 27 mål, är en högersexa född 1998.

 

Janne Ekman kommenterar:

Martin Eek är nästa spelare från 98-kullen som flyttas upp i Guifs A-trupp. Han är en kvickfotad och spänstig högerkantspelare som är fostrad i Norrköping. För två år sedan flyttade han till Eskilstuna för spel i Guif och för att gå på Rekarnegymnasiets handbollslinje, NIU. Martin har gjort stora framsteg under året i GP och juniorlaget.

 

Mittsexan Jesper Hedar, även han född 1998, spelade 19 matcher med GP i division 1 denna säsong, gjorde även han 27 mål, blev utvisad 17 gånger och fick två röda kort. 

 

Janne Ekman igen:

Jesper har haft en fin utveckling de senaste två åren där han framförallt utmärkt sig som en tuff och hårt spelande försvarsspelare. Jag ser verkligen fram emot att få ha med Jesper i A-truppen de närmaste åren.

 

Kontrakten är skrivna för två år för samtliga tre. 




Datum: 2017-06-14 19:10