Dags för RekarneCupen!

Under helgen arrangerar Eskilstuna Guif RekarneCupen för första gången. Efter en lång uppbyggnadsperiod är det äntligen dags att dra igång turneringen.

 

Vi frågade cupgeneral CG Hjelm, hur är känslan?

-Det är otroligt roligt att köra igång. Vi klarar att köra max 32 lag i STIGA Sports Arena, men i denna första upplaga kommer det 24 lag från stora delar av Sverige samt ett lag från Finland. För att dra igång en större cup så krävs det att man har tillgång till ett stort antal fullstora 20x40-planer och det har vi även i Eskilstuna nu.

Tack vare tillgång till hallar samt stöd från vår huvudsponsor, Sparbanken Rekarne, så är det äntligen dags även för Eskilstuna att köra en stor handbollscup.

 

Varför en egen cup, finns det inte redan tillräckligt?

-Det finns många cuper, men efterfrågan är ännu större. Ungdomshandbollen växer i Sverige och många cuper blir snabbt fullbokade.

Som exempel, klassiska Skadevi cup i Skövde är fullbokad med 340 lag och då har de ytterligare 60 lag på väntelista.

Vi har längtat efter att kunna arrangera en egen cup och över tid så siktar vi att växa och bli en återkommande höstlovscup med flera hundra deltagande lag.

 

Vad ser du mest fram emot under RekarneCupen?

-Att se glädjen hos ungdomar som har roligt på en cup är det bästa. Förutom handbollen så erbjuder vi möjligheter till bad/lek i fina Munktellbadet samt bågskytte i MunktellArenan. Inne i Stiga Sports Arena kommer ungdomarna kunna lira bordhockey och minipingis med grejer från STIGA Sports.

Vi har ca 18 lag som sover över i Eskilstuna, dessa lag inklusive tillresta föräldrar får chansen att se fina bitar av Eskilstuna.

 

Hur är upplägget med RekarneCupen?

Alla matcher spelas i STIGA Sports Arena, vi startar fredag kl 17 och finalerna går söndag kl 10.30. Efter cupen så bjuder vi alla lag, ledare och inresta föräldrar på fri entré på Eskilstuna Guif –Karlskrona som börjar kl 16.00.

 

Uppmaning till allmänheten?

Kom och titta, hela arenan kommer var full med matcher och glada ungdomar. Matchprogram och resultat presenteras fortlöpande i vårt cupcenter samt på sajten www.rekarnecupen.se




Datum: 2017-11-03 08:00