En julhälsning från ordförande CG Hjelm

En julhälsning från Eskilstuna Guifs ordförande - vi går mot ljusare tider

 

Mitt första år som ordförande blev inte som jag hade tänkt mig. Istället för att bygga på framtiden så fick styrelsen 2015-2016 fokusera på att rädda föreningen efter ett stort antal säsonger med ekonomiska problem.

 

Det andra året, 2016-2017, blev arbetsmässigt tuffare än vad jag hade räknat med, men ekonomiskt så gick det enligt plan (plus en extra guldkant från vår huvudsponsor, tack för det). Att byta arena två gånger under samma säsong är mer än vad någon klubb egentligen mäktar med, men vi tog själva beslutet att kliva in i STIGA Sports Arena i april 2017. Smygpremiären i april var magnifik och säsongspremiären med Legendmatch i september gick inte av för hackor den heller.

 

Nu är vi halvvägs in i säsongen 2017-2018, dvs mitt tredje år, och det gläder mig att även detta år kunna skicka en julhälsning med positiva signaler. Vi följer vår femåriga affärsplan till punkt och pricka, vårt budgeterade mål att nå 0,8 mkr i vinst ligger inom räckhåll. Mycket arbete kvarstår innan vi stänger böckerna den sista april, men det ser bra ut.

 

Vi spelar nu i den fantastiska STIGA Sports Arena i Munktellstaden, enligt många besökare så är det en av Sveriges finaste arenor. Gott om bra sittplatser samt ytor att umgås på och våra unga A-trupper har visat att de kan slå topplagen i respektive serie. Med ännu mer rutin så kommer lägstanivån att höjas och dessa unga lag kommer att utvecklas ännu mer. De sportsliga målen kommer vi att höja succesivt, men det måste ske i takt med att ekonomin är i balans.

 

Arrangemanget har utvecklats positivt, restaurangen Västra Porten är välbesökt och allt fler besökare strömmar till på matcherna, jättekul. Vi har även hunnit med att arrangera den första upplagan av RekarneCupen, en återkommande cup under höstlovsveckan.

 

Som förening kan vi utvecklas ännu mer och med en stabil ekonomi kan vi framöver lägga mer energi på framtidsfrågor.

 

På det personliga planet så checkar jag ut i januari för tre veckors dyk- och mc-semester i Asien, ett bra sätt att ladda ny energi.

 

Med dessa ord vill jag från föreningens sida tacka er alla för ert stöd samt önska er en God Jul och ett Gott Nytt År,

---

CG Hjelm, ordförande

Mobil 0731-829625

 




Datum: 2017-12-22 17:48