Flickor 03 spelar steg 3 på hemmaplan

Till helgen har turen kommit för våra flickor födda 2003 att spela steg 3 i USM.

 

Eric Lundquist, tränare Eskilstuna GUIF A-flickor, berättar om det som komma skall:

 

Äntligen! Återigen så är det dags för ett nytt steg i årets ungdomsmästeskap. Likt Steg 1 så får vi stå som hemmaarrangörer, något som vi trivs väldigt bra med och något som vi är väldigt bra på.

 

Vi gick vidare direkt från Steg 1 som grupptvåa, något som vi dragit väldigt stora lärdomar av. Framförallt vikten av att kunna spela klart tills matchen är helt slut. Men vi har också på resans gång blivit än klokare, än bättre och än mer samspelta. Trotts att formkurvan fram hit har liknat en åkattraktion på Liseberg så börjar vi allt mer nå vår formtopp och alla grundspel börjar succesivt sätta sig i ryggraden. Vi har hittat bra spelval som passar den gruppen vi har, och spelet är utformat ur klassiskt ”Guifmanér”, kompakt försvarsspel kombinerat med bra omställningsspel.

 

Som tidigare sagt så har inte resan hit varit helt spikrak. Skadebekymmer och helt enkelt dåligt spel för oss har resulterat i dåliga prestationer. Men dessa plumpar har vi städat bort och skadeläget är på rätt sida planhalva. Vänta er ett gäng hungriga vargar som kommer strida för sitt liv i 50 minuter gånger 4 matcher.

 

Gruppen då? Något som vi gemensamt konstaterat är att vi hamnat i ett getingbo utan någon solklar favorit, där alla lag kan slå alla på förhand. Vi har däremot ett gäng fördelar att dra nytta av. Dels tryggheten på hemmaplan, men även det faktum att vi spelar helt utan press som helt och hållet ligger hos motståndarna. Vi vet att vi kommer gömma oss i vassen som ”Underdogs” och ständigt påverka det vi kan påverka. Strida som grupp, gediget ansvarstagande samt god inställning och attityd mot den uppgift som ligger oss närmast om handen. 

 

Som den usle tippare jag så gissar jag på att H43 kommer ses som störst favoriter, men helt ovisst att placera ut lagen på placeringarna 1-5. De övriga motståndarna är för övrigt Alingsås HK, Torslanda HK och Gustavsbergs IF. Så kort och koncist väntar ett gäng spännande matcher i ”Sméstan” denna helg.

 

Målsättning? Likt den målsättning vi satt upp inför säsongen så ligger huvudfokuset på prestationen före resultatet, men med inställningen att vinna varje match. Vi har haft styrkan att kunnat använda alla spelare som varit friska redan under första steget, vilket tyder på en stark bredd  och god kvalité hos oss. Något som vi kunnat dragit nytta av säsongen ända fram hit. Det kommer bli oerhört viktig i helgen då det väntar 4 tuffa matcher på mindre än 48 timmar, vilket ställer höga krav på mig som tränare att kunna göra kloka byten vid rätt tillfälle och att kunna vidhålla samma funktion.

 

I övrigt så kommer vi komma heltända och laddade med en bra träningsvecka i ryggen och  i förhoppning om att vi får ett starkt stöd från läktarhåll. Vi hoppas på bra uppslutning i både kulturplats Ellfolk Arena samt Stiga Sports Arena.

Väl mött och Heja GUIF!

 


Gruppen består av 5 lag och kommer att spelas på två ställen; Ellfolk Arena på lördagen och STIGA Sports Arena A1 på söndagen.

 

Spelschema:

 

USM F16

Vill ni följa tjejerna och inte har möjlighet att vara på plats har ni följande möjligheter:

 

Webbsändning

 

Livescore




Datum: 2019-01-24 07:00