Damlandslaget till Eskilstuna!

I mars samlas det svenska damlandslaget för första gången under 2019. Ryssland står för motståndet i landskamper i Eskilstuna 22 mars och i Norrköping 23 mars.

 

Janne Ekman, assisterande förbundskapten, får med andra ord visa upp sig på hemmaplan med landslaget:

 

–Äntligen!! Det är fantastiskt kul att vi får möjligheten att spela en damlandskamp i Eskilstuna i den nya fina arenan. Ser verkligen fram emot dessa landskamper på hemmaplan där jag hoppas på ett fint stöd från en välfylld arena. 

 

–Det blir två häftiga matcher där vi får möjlighet att bygga vårt lag inför sommarens VM-kval, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

 

I december spelade Sverige EM i Frankrike där det blev en sjätteplats efter att bland annat ha slagit den regerande olympiska mästaren och blivande EM-tvåan Ryssland på vägen. Bland annat slog Nathalie Hagman svenskt landslagsrekord – damer och herrar inkluderat – med sina 17 mål. Nu möts lagen igen, två gånger om dessutom.

 

Under landslagsveckan i mars, den enda samlingen innan VM-kvalet mot Slovakien i månadsskiftet maj/juni, möts lagen i STIGA Sports Arena i Eskilstuna den 22 mars (20.00) och i Himmelstalundshallen i Norrköping den 23 mars (16.00).

 

Förbundskapten Henrik Signell kommer att få göra stora förändringar i laget. Från den trupp som ursprungligen togs ut till EM kommer åtminstone Johanna Westberg, Bella Gulldén, Loui Sand och Daniela Gustin att saknas. Westberg och Gulldén ska båda bli mammor i sommar, Sand har avslutat handbollskarriären och Gustin opererades för knappt två veckor sedan efter den korsbandskada hon ådrog sig i EM.

 

–Vi möter ett av världens bästa lag och får möjlighet att testa nya spelare, vilket ska bli väldigt roligt och intressant. Vi siktar mot VM i Japan i december och behöver spela ihop laget inför kvalet mot Slovakien i sommar, säger förbundskaptenen Henrik Signell som coachat Sverige i de fyra senaste mästerskapen.

 

Förra året mötte herrlandslaget Kroatien i just Eskilstuna och Norrköping med fina publiksiffror på båda matcherna.

–Jag ser verkligen fram emot att Eskilstuna återigen står värd för en handbollsfest. Handbollslandslaget, Eskilstuna Guif och Eskilstuna kommun har ett gott samarbete och redan efter landskampen mot Kroatien förra året började vi diskutera att arrangera en damlandskamp, säger Mikael Lönngren, evenemangschef på Destination Eskilstuna.

 

–Sett till antal utövare har Eskilstuna Guif lika många tjejer som killar, det är inspirerande att nu även få ta emot damlandslaget. Vi ser fram mot en ny publikfest i STIGA Sports Arena, säger CG Hjelm, klubbchef i Eskilstuna Guif.

 

Den svenska truppen presenteras preliminärt den 25 februari och biljetterna till matcherna mot Ryssland släpps ikväll klockan 17.00 på handboll.ebiljett.nu.




Datum: 2019-01-26 15:00