Nyförvärv till damlaget!

Ett nytt nyförvärv kan presenteras till Guifs damer. Mittsexan Emma Jarmteg från Sävehof. I vår tar hon studenten från anrika Rikshandbollsgymnasiet Katrinelund i Göteborg och flyttlasset går därefter till Eskilstuna. Den talangfulla 19-åringen som ursprungligen kommer från Spårvägen har de senaste tre åren spelat i Sävehofs utvecklingslag.


Blivande tränaren Allan Delac om Emma:
-Det här är en ambitiös tjej med stor utvecklingspotential, hon är träningsvillig och har dessutom bäst fystester på riksgymnasiet.

 

Välkommen till Guif och Eskilstuna Emma, hur känns det?
-Mycket bra, det här är helt rätt steg i min utveckling. Jag har spelat i div 1 och varit med och tränat med A-laget, nu vill jag vidare.

 

Varför valde du Guif?
-Guif är en fin handbollsförening och det verkar vara ett riktigt härligt lag. Jag kommer söka mig till Mälardalens högskola och jag kommer lite närmare familjen i Stockholm.

 

Beskriv dig själv som handbollsspelare.
-Jag är stark och uthållig och har bra attityd och inställning. Jag älskar att träna och har höga ambitioner.

 

Vad känner du till om Eskilstuna?
-En fin stad, jag har spelat mycket mot både Guif och Göksten genom åren. Ett år var jag tom inlånad till Gökstens lag i Partille cup. Jag har inte varit i STIGA Sports Arena ännu men det ser jag fram emot. Den ska vara väldigt fin har jag hört.

 

Handbollsförebild?
-Andreas Nilsson, mittsexa i landslaget. Han har alltid bra inställning, det gillar jag!

 




Datum: 2019-03-17 09:28