Pavle Karacic värvas till Eskilstuna Guif

Eskilstuna Guif kan presentera första nyförvärvet till herrlaget inför säsongen 2019/20. Högersexan Pavle Karacic ansluter från AIK. En notorisk målskytt och giftig kontringsspelare som gjorde 109 mål i Handbollsligan denna säsong med AIK.
 
Ny klubbadress blir Eskilstuna Guif. Vad fick dig att ta steget hit?

-Flera faktorer spelade roll: Först och främst ville jag vara med på denna ”nysatsning” som klubben gör med Zoran Roganovic som tränare. Därefter ett väldigt trevligt bemötande från klubben och klubbledning. Sedan är Guif också en institution inom svensk handboll och jag är faktiskt väldigt tacksam och glad över att få representera klubben framöver!

 
Hur skulle du beskriva dig själv som handbollsspelare?
-Irrationell, hetlevrad och lägger stor vikt på ett bra försvarsspel som kantförsvarare, vilket kanske inte är så vanligt bland dagens kantspelare. 

 

Handbollsförebilder?
-Dalibor Doder, Tomas Axner och Zoran Roganovic. 

 

Du återförenas med Zoran Roganovic, hur känns det?
-Väldigt spännande och motiverande. Jag älskade att spela med spelar-Zoran, personen-Zoran är extremt trevlig och det kommer bli spännande och kul att samarbeta med tränar-Zoran. 

 

Hälsning till din nya hemmapublik?
-I handbollssverige är Eskilstunapubliken bland de bästa som finns. Ett av mina häftigaste handbollsminnen från den gamla Elitserien var när jag med H43 Lund skulle möta Guif i den gamla anrika Sporthallen. När man sprang in så möttes man av nästan 2000 rödklädda supportrar som från matchminut 1 till den sista gjorde vårt liv som motståndare till ett rent helvete. Det där vill jag uppleva igen i STIGA Sports Arena, fast denna gång som en Guifare som har publikens stöd i ryggen! 
En full hall i slutspelet, det är målet!

 

Namn: Pavle Karacic

Längd: 180 cm

Position: Högersexa

Född: 920810

Moderklubb: LUGI

Övriga klubbar: H43 Lund, SV Henstedt–Ulzburg (2:a Bundesliga, Tyskland), VfL Eintracht Hagen (3:e Bundesliga, Tyskland), Ricoh HK, AIK.

Säsonger i Handbollsligan: 8




Datum: 2019-03-19 17:57