Juniorerna fyra i Sverige

Efter två förluster, 29-33 i semifinalen mot Ystads IF och 20-26 i bronsmatchen mot LUGI slutade Eskilstuna Guif på en fjärdeplats i årets USM i P18-klassen.

Ludvig Hallbäcks 17 mål stoppade finaldrömmen
Efter en jämn semifinal gick till slut Ystads IF segrande ur matchen med 33-29 efter 17 mål på 18 avslut av Ludvig Hallbäck.

Eskilstuna Guif började semifinalen bäst och hade 3-1 efter 3.40, samtliga mål inprickade av Kasper Larsson. Eskilstuna Guif hade även 5-2 innan Ystad började närma sig i målprotokollet. Efter tio minuters spel hade vi 6-5, efter 14.30 9-8

Ystads IF gick upp till 12-10 innan två raka mål av Linus Gustavsson gav likaläge efter 22 minuter, Eskilstuna Guif återtog ledningen, 13-12, men nu var pågarna i Ystad rejält på gång och vände på nytt och hade ledningen med uddamålet - 15-14 - när halvtidsvisslan ljöd.

Ystads IF fortsatte att trumma på i upptakten på andra och gick upp till en fyramålsledning, 18-14. En fyramålsledning men höll fram till 20-16 innan tre raka mål av Eskilstuna Guif följde och Ystads IF tog timeout, vi hade då spelat 9.51 av den andra halvleken. Eskilstuna Guif hade börjat punktmarkera Ludvig Hallbäck och det gav viss effekt.

Eskilstuna Guif var ikapp till 21-21, men en utvisning för Eskilstuna Guif gav Ystads IF en ny tvåmålsledning, efter att Eskilstuna Guif blivit fulltaligt så svarade man för tre raka mål och var i ledning med 16.30 spelat av den andra halvleken. Dessvärre för Eskilstuna Guifs del svarade Ystads IF för en ny vändning och hade ledningen med 27-24 med 6.30 kvar av matchen. Eskilstuna Guif tog en timeout, men lyckades inte komma ikapp än en gång och när matchen var över hade Ystads IF vunnit med 33-29, mycket tack vare Ludvig Hallbäcks monstermatch, 17 mål och ett flertal målgivande passningar, trots att han punktmarkerades i stora delar av andra halvlek. Hos Eskilstuna Guif var det främst Kasper Larsson som utmärkte sig med 10 mål.

Eskilstuna Guif - Ystads IF 29-33 (14-15)
Målskyttar Eskilstuna Guif: Kasper Larsson 10 (1 straffmål), Eric Johansson 7, Linus Gustavsson 7, Hugo Holmén 4, Calle Swahn 1.
Utvisningar Eskilstuna Guif: 3x2 (Eric Johansson, Calle Swahn och Hugo Holmén samtliga 1x2 min)

LUGI vann bronsmatchen
Efter en jämn första halvlek gjorde LUGI ett målmässigt ryck i upptakten på andra halvlek och besegrade Eskilstuna Guif med 26-20 (11-10)

Matchen började jämnt, 1-1 efter tre minuter, men två mål av Martin Anglenius gav Eskilstuna Guif en 3-1-ledning som dock blev tämligen kortvarig, 6.50 in i matchen hade vi 3-3, och LUGI tog över efter detta och hade 6-3 när vi spelat 11 minuter, en ledning som var 7-5 när vi spelat en kvart.

Noterbart i första var att Eskilstuna Guifs målvakt Gustav Ålgars svarade för två fina straffräddningar, och 19 minuter in i första var det 7-6, LUGI höll uddamålsledningen halvleken ut, 11-10. En halvlek som bestod av en del oskärpa från bägge två lagen, samtidigt som målvakterna gjorde det helt okej i bägge lagen.

I upptakten av andra skulle matchen avgöras. 12-11 blev till 14-11 för LUGI, en ledning de aldrig släppte. Efter 8.51 spelat av andra hade vi 18-12 och Eskilstuna Guif tog timeout men LUGI fortsatte ha bra utdelning framåt, samtidigt som det sköts en del utanför från Eskilstuna Guif-håll. Dessvärre med Eskilstuna Guif-ögon fortsatte det på samma sätt även efter timeouten. 21-13 var ställningen till LUGI efter 12 minuter, efter 17 spelade minuter hade vi 22-15, med fyra minuter kvar hade vi 24-17. Eskilstuna Guif spurtade med tre raka mål innan LUGI fick avsluta med de två sista målen i matchen.
Sammanfattningsvis är inte fjärde plats fy skam alls, och Eskilstuna Guif kan ta med sig att de var det enda laget som besegrade Sävehof som till slut blev svenska mästare. Grattis till Sävehof härifrån.

Matchfakta LUGI - Eskilstuna Guif 26-20 (11-10)
Målskyttar Eskilstuna Guif: Martin Anglenius 6, Kasper Larsson 4, Filip Johansson 2, Hugo Holmén 2 (1 straff), Filip Johansson 2, Teodor Berg 2, Eric Johansson 1, Anton Karlsson 1, Calle Swahn 1 samt David Landin 1 (straff)
Uttvisning, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 1x2

Eric Johansson och Kasper Larsson blev uttagna i all star team.

Eric Johansson om söndagens matcher:

”Tycker vi spelar helt okej mot Ystad, det är små marginaler som avgjorde den matchen. Vi får inte riktigt stopp på deras anfallsspel medan vi missade en del lägen vi borde suttit.
Mot Lugi så är vi inte med från start utan vi låter dem få några bollar upp på oss som blir för stort till slut”

Om att han matchades väldigt sparsamt i bronsmatchen:
”min ljumske är inte så bra”

Kasper Larsson:
-Tycker ändå att vi ska vara stolta över oss själva, med både serieseger och fjärde plats i SM! Tråkigt att att vi inte kunde klara av Ystad i semin, men det är små marginaler.. I det stora hela en väldigt rolig helg och säsong!

Datum: 2019-05-05 17:05