En julhälsning från Eskilstuna Guif

Mitt första år som ordförande blev inte som jag hade tänkt mig.

Istället för att bygga på framtiden så fick styrelsen fokusera på att rädda föreningen efter ett stort antal säsonger med ekonomiska problem. Med stor hjälp från våra anställda, spelare, medlemmar, sponsorer, kommunen, veteraner, föräldrar och fans (även motståndarfans) så redde vi ut situationen, tyvärr med ett rejält underskott.

 

Vi är oerhört tacksamma för att alla slöt upp när föreningen behövde er som mest, föreningen kunde leva vidare och vi kunde jubileumfira 120 år den 26 maj 2016. På årsmötet i somras blev jag, tillsammans med stora delar av styrelsen, omvald, en kvittens på att vi agerade rätt när det blåste som hårdast. Tack för förtroendet.

 

Nu är vi halvvägs in i säsongen 2016-2017 och det gläder mig att kunna skicka en julhälsning med positiva signaler. 

De förändringar som vi har genomfört, såväl organisatoriskt som ekonomiskt, visar nu att de bär frukt. Ekonomiskt så drog vi ner våra kostnader med ca 4 mkr inför denna säsong, vårt mål är att göra ett plusresultat på ca 0,5 mkr och det ser vi ut att klara. Vi kan med säker stämma meddela att vi har lämnat förra årets ekonomiska kris bakom oss. Mycket arbete återstår, men vi står på fast mark.

 

Vi har på ett bra sätt flyttat ut ur Sporthallen och huserar för tillfället i den fina Skjulstahallen. Ni som inte har varit där – kom ut och titta, ni kommer att bli positivt överraskade. Våra unga A-trupper blandar friskt, ibland går det tungt, men bägge trupperna har visat att de kan slå topplagen i respektive serie. Med mer rutin så kommer lägstanivån att höjas och dessa unga lag kommer att utvecklas ännu mer. Vi har många spännande matcher att se fram mot denna säsong.

 

Nästa säsong kommer vi spela i den nya fantastiska arenan i Munktellstaden. Under hösten har vi fått chansen att göra några studiebesök och arenan är riktigt läcker. Gott om sittplatser samt ytor att umgås på, det skall bli underbart att få en ny hemmaborg. Det andas en tilltro i organisationen, allt fler deltar i verksamheten kring våra arrangemang och vi har plats för ännu fler – hör av dig om du vill vara med i vårt sköna gäng.

 

Som förening kan vi utvecklas ännu mer och nu med en stabil ekonomi kan vi lägga mer energi på framtidsfrågor.

 

Med dessa ord vill jag från föreningens sida tacka för ert stöd samt önska er en god jul!

 

För Eskilstuna Guif

CG

CG Hjelm, ordförande

Mobil 0731-829625




Datum: 2016-12-16 12:00