Leon Wallerand Memorial

Källa www.wybrzeze-gdansk.pl

(Googleöversättning)


Efter vinteruppehållet, innan laget återvänder till ligaplanerna i PGNiG Superliga, kommer det 10:e minnet av Leon Wallerand att hållas. Denna turnering är en viktig punkt i förberedelserna för TORUS Wybrzeża Gdańsk-laget inför våromgången. Fredagen och lördagen den 20-21 januari 2023 tar Gdańsk emot tre utländska lag: Eskilstuna Guif, NÆRBØ IL och VHC Šviesa. Matcherna kommer att spelas i sport- och underhållningshallen på AWFiS i Gdańsk.


Leon Wallerand är en av Gdańskkustens handbollsikoner. Han kallas fadern till framgångarna för Gdańsk-laget - som tränare för GKS 1966 vann han det polska mästerskapet med laget. 1967 och 1968 var han vicemästare i landet. Två år efter återupplivandet av handbollssektionen i Gdańsk beslutade klubbens aktiva att fira minnet av den legendariske tränaren med den första turneringen. Detta förvandlades till en tradition enligt vilken Wybrzeże Gdańsk bjuder in andra lag att tävla. För första gången i minnesmärkets historia kommer endast utländska lag att delta i det.


Förutom TORUS Wybrzeża Gdańsk kommer tre lag från Europa att delta i tävlingen: svenska klubben Eskilstuna Guif, som Gdańsk-klubben samarbetar med till vardags, norska NÆRBØ IL och litauiska VHC Šviesa. Det blir två dagar med ett intressant evenemang för fansen, som kommer att diversifieras med olika attraktioner och tävlingar.
– Vi vill att turneringen ska vara intressant för både våra fans och spelarna själva. Konkurrens med andra lag som presenterar en annan spelstil gör att du kan utvecklas sportmässigt. Det är också en njutning för fansen att se lag som spelar i andra ligor dagligen – sa Krystian Plech, klubbens marknadsdirektör.

– Januari i vår stad är ett riktigt handbollsfirande. Med anledning av VM vill vi att fansen ska kunna se en intressant turnering där vår kust kommer att spela. Relationer och samarbete med våra gäster gör också att våra spelare och tränarstab utvecklas, eftersom vi i framtiden kommer att kunna arrangera träningar eller turneringar utomlands.Schemat för turneringen är som följer: den första dagen, på fredag ​​kl 11:30 möter ESKILSTUNA GUIF VHC SVIESA, och kl 13:30 spelar TORUS WYBORZEŻE GDAŃSK mot NÆRBØ IL. Andra dagen klockan 11:00 spelas matchen om tredjeplatsen och klockan 13:00 om förstaplatsen. Biljetter finns på Atilets portal. Kostnaden för ett tvådagarskort är PLN 15 normalt / PLN 10 reducerat, och en endagsbiljett kostar PLN 10 normalt / PLN 8 reducerat. Säsongskortsinnehavare går gratis in på evenemanget. – Vi bjuder redan in alla fans till den här turneringen, såväl som alla som är intresserade av samarbete kring detta unika minnesmärke. Det har aldrig varit en sådan turnering med vårt lag tidigare. Vi vill att det ska gå till historien och hyllar därmed tränaren Leon Wallerand  – avslutade Krystian Plech.


Vi uppmanar alla att heja.

Matcherna sänds på klubbkanalen på YouTube och Facebook, läs mer här