Unga ledare med Moa & Rebecka

När säsongen drar igång kommer Moa och Rebecka börja matcha ihop intresserade ungdomar med lag som vill ha unga ledare. Som stöd kommer det tas fram riktlinjer för vilka förväntningar som ligger dels på det lag som tar emot en ledare, och dels på den unga ledaren. 

- En ung ledare ska förstås ha ett handbollsintresse, men också vara ansvarstagande och våga kommunicera och stå inför en grupp. Som mottagande lag behöver man vara välkomnande och ge den unga ledaren både stöd och egna uppgifter, berättar Moa och Rebecka. 

Unga ledare kommer fortsätta vara ett nätverk och en mötesplats där unga ledare kan dela erfarenheter. Det kommer erbjudas ledarutbildning och inspirerande föreläsningar. Att vara ung ledare kan innebära att vara ledare för föreningens egna lag, men även att inspirera barn och unga i Eskilstuna att börja med handboll. Eskilstuna Guif kommer fortsätta med lovaktiviteter i skolor med Hand the Ball-konceptet. 
 
Moa och Rebecka spelade själva handboll innan de fick lägga av på grund av skador. De blev dock kvar i föreningen som ledare för Flickor 07 (numera A-flick). En erfarenhet som har varit berikande på många sätt! 

 - Det bästa med att vara ledare är att få dela den enorma glädjen i laget och att få ta del av utvecklingen både på och utanför planen, säger Moa och Rebecka. 

Är du född 2008 eller tidigare och tycker det låter spännande att vara ung ledare, kontakta gärna Moa Ergérus 0720-150878 eller Rebecka Lindblom 0733-322170.