• Damer
    Allsvenskan

OV Helsingborg - Eskilstuna Guif 36-18 (14-10)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Mia Lagumdzija 7, Jessica Dickfors 4, Fanny Söderberg 2, Sofia Delac 2, Caroline Karlsson 2 samt Anna Larsson 1.

Efter den efterlängtade segern senast mot Tyresö väntar en tuff bortamatch mot OV Helsingborg för Eskilstuna Guifs damlag. David Sundgren kollade läget med veteranen Moa Hjalmarsson inför resan ner till Skåne!

Kommentar till segern mot Tyresö senast?

Verkligen jätteskönt, kändes som en stor tyngd släppte lite från axlarna och vi gick in och gjorde det tillsammans.
Hur ser du på säsongen i stort så här långt?

En knackig start och man hade önskat att vi fått med oss lite flera poäng, men vi måste fortsätta hålla huvudena högt och kämpa tillsammans

Du har varit med länge nu, vad får dig att fortsätta satsa på handbollen?

Jag känner att jag inte är redo att ställa skorna på hyllan ännu och har fortfarande mer att ge ute på planen, Handbollen har alltid varit en stor del i mitt liv.
Vad har du att säga om ert nya tränarpar Lindblom/Delac?

Jag tycker att de är en spännande kombo av tränare som har bra kunskaper att dela med sig av.
Många nya spelare i klubben, har du något att säga om era nyförvärv?

Många unga och hungriga spelare som vill ta en plats i laget

På lördag väntar en lång resa ner till Helsingborg, hur fördriver du helst tiden på resande fot?

Beror lite på men oftast så är de film/serie eller en podd på paddan samt en sista check på motståndarna, dock på lördag finns det en risk att de blir lite jobb också
Vad vet du/har du att säga om lördagens motståndare?

Ett kontringsstarkt lag som gillar att trycka i alla lägen och så får man alltid vara vaken på Wiktoria Gustafsson på höger 9

Vilket lag är roligast att möta?

Genom åren skulle jag säga Skara HK, gärna bortamatch, har alltid varit spännande matcher med mycket publik på matcherna.

Av lagen i årets allsvenska skulle jag nog säga Tyresö för att de alltid har varit jämna och roliga matcher som oftast har avgjorts i slutet.

Lek med tanken att ni får egna mål-låtar när ni gör mål, vilken låt hade du valt om du fick välja?

Självklart AC/DC - TNT, hade den som personlig måljingel redan under mina år i Göksten så den väcker många bra minnen.
Har du någon ritual/sak du måste göra inför varje match?

För många egentligen (Skratt)

Många år i klubben nu, vem av alla dina lagkamrater genom åren har varit

roligast - Linnéa Johansson
snällast - Amanda Forsberg Wallin
skjutit hårdast - Josefine Brodd trots att hon var/är målvakt så har hon alltid haft de hårdaste skottet.
haft bäst spelsinne - Jenny Salo
träningsflitigast - Sofia Tenglin
mest pratglad - Joline Jakobsson

Tung eftermiddag i Helsingborg

Efter en jämn start på matchen drog OV Helsingborg och vann en klar seger med 36-18 (14-10) mot Eskilstuna Guif i lördagens match.

OV Helsingborg gjorde matchens två första mål, dock kom gästerna ikapp till 2-2. Hemmalaget gjorde ett nytt målmässigt ryck till 5-2, gästerna svarade dock för fyra raka mål och ledde med 6-5 med 10.18 spelat vilket ledde till att hemmalaget tog sin första timeout i matchen.

Eskilstuna Guif ledde även med 8-6, men det var sista gången gästerna var i ledningen den här matchen. OV Helsingborg gick upp till 8-8, och vid ställningen 9-9 drog hemmalaget upp till 11-9, vi hade då spelat i 22 minuter.

Helsingborg drog ifrån till 14-10 innan paus, efter en tämligen jämn halvlek där gästerna haft lite motflyt med en del stolpar och ribbträffar, samt en del tekniska fel.

Andra halvleken började på ett sätt som gästerna absolut inte önskade. OV Helsingborg rivstartade med fyra raka mål på mindre än fyra minuter, och efter det kunde gästerna inte komma tillbaka in i matchen.

10 minuter in hade OV Helsingborg seglat ifrån till dubbelt upp, 22-11 och Eskilstuna Guif tog sin sista timeout i matchen.

Det gick fortsatt troll med en del tekniska fel från gästerna, vissa målvaktsräddningar från OV-håll samtidigt som hemmalaget var skoningslösa allt som oftast i anfallsspelet. Det var bara en fråga vad det hela skulle sluta, till sist blev det 36-18.

En tung förlust, tyvärr kunde inte Eskilstuna Guif följa upp vinsten senast utan får ta nya tag mot Hellton på lördag, sista matchen innan juluppehållet. Kom och stötta damerna då!