Eskilstuna Guif - Bjurslätt / Torslanda 28-21 (HT 15-13)

Eskilstuna Guif: Sofia Tenglin 5, Caroline Karlsson 5,  och Josefin Karlsson 5, Olivia Gemmel 4, Malin Almqvist 3, Jessica Dickfors 3, Petronella Henriksson 1, Jennifer Wallin 1, Moa Hjalmarsson 1

Bjurslätt / Torslanda: Elisabeth Frisk 5, Isabelle Swahn 4, Amanda Björndahl 4, Sophie Ogrelius 3, Elin Lamby 2, Emma Johansson 1, Hanna Rohlin 1, Annie Toft 1

Publik: 275

Intervju med Josefine Brodd Björklund

Josefine Brodd Björklund sa före matchen att damerna skulle hålla tempo, trycka och sätta avsluten. Hon glömde dock att nämna vilket spel som behövdes mellan stolparna, men hon är förlåten för det. Istället för att snacka så agerade hon, precis så där tryggt och stabilt som man vill att målvakten ska göra i det lag man håller på! Hon bjöd på många sköna räddningar denna eftermiddag i Skjulstahallen och la en bra grund för övriga laget att bygga på i offensiven. Det blev totalt 16 räddningar varav flera var kontringslägen!

Guif inledde matchen övertygande och tvingade Torslanda att ta sin första timeout efter drygt 5 minuters spel vid ställningen 4-2. Timeouten fick snabb utdelning och Torslanda reducerade till 4-3. Guif svarade med 2 raka mål men Torslanda gav sig inte och 17 minuter in i första halvlek var det första gången lika, 8-8. Då tog Guif sin första timeout och efter ställningen 9-9 svarade hemmalaget resolut med först ett straffmål satt av Olivia Gemmel, följt av 2 raka guifmål. Matchen gick till halvtidsvila vid ställningen 15-13.

Inledningen av andra halvlek var tämligen jämn, efter dryga 6 spelminuter så var det åter igen ett likaläge med 17-17. Sen drog Guif sakta men säkert ifrån i protokollet. Efter drygt 13 minuter in i halvlek hade Guif skaffat sig en 4-måls ledning med 23-19.  I detta skedet fick Torslanda en utvisning och Guif fick en tilldömd straff. Hemmalaget lyckades dock inte riktigt knyta ihop säcken i det här läget och det var Torslanda som vann denna utvisningsperiod men 1-0. Hemmalaget anförde dock matchen med en 4-målsledning. Trots dubbelpunkt så lyckades Torslanda inte komma ifatt utan siffrorna rann iväg i slutet och matchen avslutades med 3 raka guifmål. Publiken på 275 åskådare fick se sitt hemmalag ta en stabil seger med 28-21.

Målbäst i Eskilstuna Guif var Sofia Tenglin, Caroline Karlsson och Josefin Johansson med vardera 5 mål. Som tidigare nämnt så storspelade Josefine Brodd Björklund i målet.
Elisabeth Frisk i Bjurslätt / Torslanda stod för flest mål, även hon satte 5 bollar.