Boden IF - Eskilstuna Guif  32-25 (Ht 15-12)

Boden IF: Carin Bergdahl 7, Mariana Lopes 6, Annica Ölén 5, Emmy Nordmark 4, Hanna Vågstedt 4, Moa nilsson 3, Ekaterina Lubyanaya 2, Emma Petersson 1

Eskilstuna Guif: Olivia Gemmel 6, Josefin Johansson 6, Moa Hjalmarsson 3, Sofia Tenglin 2, Lovisa Delac 2, Moa Lindqvist 2, Emma Andersson 1, Jennifer Wallin 1, Caroline Karlsson 1, Alice Andersson 1

Utvisningar: Boden 3x2,  Guif 2x2

Matchens Lirare: Sofie Svarrer Hansen (Boden)  och Jennifer Wallin (Eskilstuna Guif)

Publik: 1370

Statistik

Johan Moberg vit

Tisdag 18/4  spelar Damerna match 2 mot Boden Handboll i kvalet till SHE.

Avkast 19.00.

Vi fick en pratstund med tränare Johan Moberger inför matchen:

Lång resa till Boden hur fördriver ni tiden under resan?

Vi flyger så tiden blir inget problem.

Kniven på strupen inför matchen, hur hanterar ni den känslan?

Vi har fortfarande allt att vinna och Boden har ju matchbollar så dom tror nog att det redan är klart...

Vad behöver ni ändra på inför denna match för att lyckas?

Minimera tekniska fel och vara noggranna i avslut. Försöka springa mer än senast.

Vilken matchbild skulle du vilja se?

Gärna en 10 målsledning efter 5 min....😃

Läget i laget?

Bara bra. Vi åker med 14 spelare.

Det står 1-0 i matcher till Boden Handboll IF när det är dags för match nr 2 i kvalserien till SHE för vårt damlag.

Det märks att båda lagen har mycket att spela för, Boden vill ta sin andra vinst och avgöra kvalserien och våra damer vill kvittera för att få chansen till en tredje och avgörande match. Boden är en tuff motståndare att möta på deras hemmaplan, men det är våra damer som börjar matchen starkast. Tjejerna spelar ett tuff försvarspel med punkt på Bodens Emmy Nordmark och Josefine Brodd Björklund är taggad i målet.

Boden har ganska många tekniska fel i inledningen vilket våra tjejer tar till vara på, men även våra damer slarvar en del och första halvlek är jämn. Sofia Tenglin bjuder på 2 riktigt snygga knorrar från sin vänsterkant och visar att guifarna inte viker ner sig. Det är högt tempo från båda lagen matchen igenom och både Josefine Brodd Björklund och Sofie Svarrer Hansen stänger igen i sina mål. Halvvägs in har dock Boden tagit över ledningen och våra tjejer är lite för ivriga att ta tillbaka stafettpinnen innan halvtid. Vid 23:e matchminuten står det 10-10 och Boden lyckas få in 5 mål de sista 6 spelminuterna och Guif endast 2. Ställning i halvtid 15-12

I andra halvlek fortsätter tjejerna i Boden att trycka på och utökar sakta och säkert sin ledning. Brodd är fortsatt bra i målet och gör även i andra halvlek några riktigt snygga pareringar, men det hjälper tyvärr inte. Våra tjejer testar 3-3 försvar i hopp om att stressa Boden till misstag, men Boden lyckas hantera detta väldigt bra och fortsätter ösa in mål. Efter 46 spelade minuter går Boden upp i en 7 måls ledning, Mois och Lyset försöker rädda matchen med sin sista time out efter 49 minuter, men Boden är för starka och kontrollerar matchen till slutsignalen. Sista målet för matchen gör Olivia Gemmel som sätter slutresultatet 32-25 och därmed också spelat sin sista match för Eskilstuna Guif.

Tjejerna kämpade på bra matchen igenom men Boden plockar fram sin rutin och styrka när det drar ihop sig i matchsituationerna och vinner denna kvalserie med 2-0.

Vi i Eskilstuna Guif tackar våra damer för en fantastisk säsong och ser fram emot nya framgångar under säsongen 17/18.