Struga Tournament

RK Struga - Eskilstuna Guif (10-14) 26-28

Målskyttar Eskilstuna Guif: Pavle Karacic 7, Eric Johansson 6, Marcus Ekman 5, Vasilje Kaludjerovic 2, Simon Sonesten 2, Rickard Åkerman 2, Kasper Larsson 1, Edvin Jobark 1, Isak Älgekrans 1, Robin Andersson Dickfors 1.

Tredjeplats i Struga

Efter seger med 28-26 mot arrangörsklubben RK Struga slutade Eskilstuna Guif på en tredjeplats i Struga Tournament.

Vi fick vänta i 2.20 innan första målet kom, Struga tog ledningen. Två bra målvakter och försvar höll tätt länge, det dröjde till 7 minuter innan Pavle Karacic satte 1-1.

Herdeiro Lucau var fortsatt bra i Eskilstuna Guif-målet och Eskilstuna Guif svarade för två mål till vilket gav oss ledningen med 3-1 efter tio minuter.

Tvåmålsledningen hölls intakt - 4-2 och 5-3 efter en kvart. Noterbart är att två av Strugas tre mål kom på straff, då hade de även bränt två stycken straffar.

Eskilstuna Guif fortsatte vara i förarsätet och hade 7-4 efter 19 minuter, 9-5 efter 23 minuter och 11-7 efter 26 minuter. Struga gjorde två raka mål och skapade lite kontakt, men Eskilstuna Guif svarade igen och hade ledningen i paus med 14-10 efter bland annat fem mål- fyra av dem på säkra straffar - av dagens födelsedags”barn” Marcus Ekman, stort grattis härifrån!

Struga fick den bästa starten på andra halvlek och gjorde tre raka mål. Eskilstuna Guif var mållösa i ca 7.30 innan Pavle Karacic bröt måltorkan då han satte sitt femte mål i matchen vilket gav 15-13 till Eskilstuna Guif.

Struga var dock fortsatt det något hetare laget och kom ikapp till 17-17, efter 12.40 hade vi 18-18.

Eskilstuna Guif kom dock igen och efter 17 minuter ledde man med 21-19 och nu var man återigen det laget som styrde och ställde händelserna. Med tio minuter kvar ledde man med tre mål, en ledning som man behöll tills det var fem minuter kvar på matchen. Då var resultatet 26-23. En utvisning för Eskilstuna Guif gav dock Struga nytt hopp och när de två minutrarna var över var det ett mål upp för Eskilstuna Guif, 27-26.

Eskilstuna Guif lyckades dock knyta åt säcken och i matchens sista sekunder spikade Vasilje Kaludjerovic slutresultatet 28-26.

Eskilstuna Guif slutade alltså trea i turneringen. Härnäst på tur under försäsongen väntar en träningsmatch mot Skånela i Stiga Sports Arena nästa lördag  då vi har chansen att spana in ”nya” Eskilstuna Guif tillsammans på hemmaplan.