Många matchvinnare i Eskilstuna Guif

Efter 26 matcher i Handbollsligan har Eskilstuna Guif vunnit tolv matcher. Om vi kikar i statistiken hittar vi hela nio stycken matchvinnare i eskilstunalaget. Matchvinnare i detta fall är spelare som gjort det matchvinnande målet.

 

Eskilstuna Guifs matchvinnare så här långt är Emil Andersson, Daniel Ekman och Emil Hansson, som gjort två matchvinnande mål per skalle. Sedan har vi Fredrik Gustavsson, Daniel Wigö, Marcus Pedersen, Mathias Tholin, Marcus Ekman och Simon Sonesten som avgjort varsin match.

 

Guif har dessutom spelat fem oavgjorda matcher. Fyra av dessa har slumpat sig så att Guif har gjort det sista och kvitterande målet. Fredrik Gustavsson har noterats för två av dessa. De övriga två står Emil Andersson och Daniel Wigö för.

 

Och så den där matchen mot RIK hemma som ju vanns på planen men förlorades vid skrivbordet. Matchvinnare där blev Emil Andersson.

 

Sex matcher återstår av Handbollsligan. Hinner Eskilstuna Guif skriva in fler matchvinnare i historieböckerna?

 

Damlaget har spelat 19 matcher i Allsvenskan och vunnit tretton av dem. Hos damerna hittar vi sju matchvinnare och värst av dem alla är Josefin Johansson som gjort det avgörande målet i hela sex matcher. Jennifer Wallin är tvåa med två matchvinnande fullträffar och Malin Almqvist, Petronella Henriksson, Caroline Karlsson, Moa Lindqvist och Olivia Gemmel har avgjort varsin match!

 

Tre matcher kvar för damerna? Några nya matchvinnare på g?




Datum: 2017-03-09 10:31