Möt mannen bakom introfilmen

Robert Gustavsson, mannen bakom den snygga och känslofyllda videon som visades innan smygpremiären, hur kändes det att se filmen i nya STIGA Sports Arena med 3 999 andra?

 

– Jag blev faktiskt berörd själv. Har ju sett den några gånger själv så klart, men att se den tillsammans med alla andra var jättestarkt även för mig.

 

Hur kom du på filmidén?

 

– Jag fick en fråga av Johnny Andersson (på Guifs kansli) om jag som i egenskap av Guifare, själv när jag var liten och med tre söner i föreningen nu, kunde göra något inför smygpremiären. Jag bad att få återkomma. Sen under en löprunda kom idén plötsligt. Jag skrev huvuddelen av manus och kunde visualisera nästan hela filmen i mitt huvud under några kilometer i Odlarspåret. Fick rysningar i hela kroppen, men hur löprundan gick minns jag däremot inget av!
 

Vad var svårast med projektet?

 

– Inget egentligen. Det gällde ju att få tillstånd att komma in i gamla Sporthallen så vi kunde filma på ett säkert sätt innan den var helt borta. Sen var det ju en utmaning förstås att koordinera alla små-Guifare i slutdelen av filmen. Där tackar jag allra ödmjukast Peter Vikström och vädret, det var en magisk kväll.

 

Vad betyder handboll för dig?

 

– Handboll har man ju med sig sen barndomen som Eskilstunabo. Minns när farfar tog med mig på match i en solgassig sporthall (det fanns inga mörkläggningsgardiner då). Bobban med nummer 2 sprang där nere på planen med en sönderriven matchtröja och stämningen var hög.

 

Kan vi se fram emot nya filmer från dig inför kommande Guifmatcher?

 

– Ja, det återstår att se. Får börja med att ta på mig löparskorna lite oftare och se om det kommer ny inspiration. Man vet aldrig.

 

– Sen vill jag passa på och skicka ett stort tack till alla värmande kommentarer om filmen och hur den har berört er. Nu tar vi med oss alla goda krafter och spöar svenska mästarna IFK Kristianstad i vårt nya tempel på söndag.

 

Introfilmen finns att se på Eskilstuna Guifs Facebooksida




Datum: 2017-04-12 11:05