Nyförvärv till damlaget

Eskilstuna Guif har idag skrivit ett tvåårskontrakt med Elisa Sjöö, från RP Linköping. Under säsongen 2016/17 gjorde Elisa 32 mål för RP i allsvenskan.

 

Välkommen till Eskilstuna Guif, hur känns det att komma till oss?

Det känns riktigt kul och spännande att få komma till en klubb som satsar uppåt och där det finns möjligheter till stor utveckling som handbollsspelare.              

                                      

Vilka intryck har du fått av Eskilstuna (staden) än så länge?

Min bror Adam spelade i Guif för några år sedan så jag känner till staden lite sen innan. Eskilstuna är en jättefin stad och jag ser fram emot att flytta hit!

 

Vilka är dina styrkor som spelare?

Min styrkor skulle jag säga är att jag har en skapligt spänst och hyfsat skott men även att jag kan komma runt i banan och skjuta även från 9 meter.

 

Dina främsta meriter hittills?

Jag blev uttagen till alla 4 riksläger men kunde dessvärre inte delta i alla pga gamla skador, att vi tog oss båda junioråren till steg 5 med Skövde HF men det jag värderar högst är att jag blev uttagen i All Star Team på juniorelit!

 

Vad har du för mål som handbollsspelare?

Att utvecklas i Guif och bli så bra som möjligt! Hur långt det leder får framtiden avgöra!

 

Tränarna Johan Moberger & Peter Luksic säger följande om nyförvärvet:

Det blir spännande att se hur hon kommer att utvecklas i vår miljö. Ökar konkurrensen på V6. Har längden för att kunna spela centralt i försvaret.

 

Urban Åkerman, Eskilstuna Guifs sportråd, kommenterar värvningen:

Elisa är en lång vänstersexa som inte drar sig för att gå på avslut från 9 meter. Riktigt bra tillskott till damlaget som ger anfallsspelet ytterligare alternativ.

 

 




Datum: 2017-06-08 18:00