Träningsmatch

Eskilstuna Guif - Eslövs IK 27-29 (12-17)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Lovisa Delac 7, Sofia Delac 6, Emma Jarmteg 4, Caroline Karlsson 3, Jessica Rydberg 2, Josefin Johansson 2, Joline Jakobsson 1, Flavia Johansson 1 samt Moa Hjalmarsson 1.

HÖJDPUNKTER

Vi fick en rivstart i matchen med sex mål på matchens tre minuter, lika fördelat mellan de två lagen. Eskilstuna Guifs första mål gjordes av Sofia Delac.
Efter åtta minuter tog Eslöv ledningen för första gången i matchen, 5-4 och nu var det skåningarna som styrde matchen. Efter en kvart ledde man med 8-6, en ledning som succesivt drygades ut. 11-7 efter 18.44 och det var det dags för dagens första Eskilstuna Guifs första timeout i matchen. Eskilstuna Guif hittade inte riktigt rätt framåt, samtidigt visade Eslövs målvakt goda takter.
Eskilstuna Guif kom in i en bättre period och när Sofia Delac satte sitt fjärde mål för matchen reducerade hon till 10-13, timeout för Eslöv följde. Tid 25.27.
Eslöv ryckte lite ytterligare i målprotokollet efter timeouten och i paus hade vi 17-12 till skånetöserna.
I andra halvlek bytte Eskilstuna Guif målvakt, Josefin Holst tog plats i buren.
Eslöv inledde den andra halvleken med två raka mål innan Eskilstuna Guif hittade nätet för första gången 2.54. Eslöv drog ifrån till en åttamålsledning 4.30 in i andra halvleken. Eskilstuna Guif visade dock stark moral, höjde sitt försvarsspel avsevärt och efter en kvart skiljde det bara tre mål. Systrarna Delac firade stora triumfer med sitt skytte så här långt. Sofia med sex mål, Lovisa med fyra.
Ännu ett Guifmål följde efter timeouten innan Eslöv lyckades spräcka sin måltorka. Eslöv hade fyra mål upp med tio minuter kvar, men Eskilstuna Guif gav inte upp. Med 5.30 kvar var det endast ett mål upp för Eslöv. Man hann dock aldrig ikapp och förbi då Eslöv svarade för de kommande fyra målen i matchen. Eskilstuna Guif putsade dock siffrorna i slutet till 27-29.
Sammantaget en fin kämpainsats av Eskilstuna Guif-damerna som trots underläge fortsatte att mala på. Systrarna Delacs målkamp vanns till slut av storasyster Lovisa som gick om Sofia, 7-6 i den ”matchen”.