Senast ni mötte Skånela föll ni med 22-28, tankar kring den matchen?

Senast var det inget som gick rätt och vi gjorde i stort sett alla fel man kan göra i skolboken, på lördag hoppas vi göra alla rätt man kan göra istället.

Vi ska spela med ett högt tempo och ha det drivet under hela matchen.

Önnered ligger lite före just nu, det kommer bli hårt ända in i det sista. Jobbiga och tuffa matcher väntar även efter morgondagens match, det är viktigt att vi har hjärnan med oss.

Har du något tips inför morgondagens match?

Vinst! Hoppas på 26-21 till oss!

Och då riktar vi blicken mot Märsta och Fredrik Söderberg, hur är läget i Skånela?

Läget är bra, alla spelare är tillgängliga.

Senast ni mötte Eskilstuna Guif vann ni med 28-22 i Eskilstuna, vad tar ni med er ifrån den matchen?

Vinsten i sig, vi har haft svårt mot Eskilstuna Guif. Det var min första seger i Eskilstuna mot dom. Vi fick matchen dit vi ville, matchen spelades i ett enormt högt tempo, första halvleken spelades det tornado-handboll och vi ledde med 18-15 i paus. Det höga tempot tror jag att vi tjänade på.

Hur ser du på Eskilstuna Guif som lag?

Det är ett väldigt, väldigt bra lag. Jag har en stor respekt för dom. De är väldigt trygga i det dom gör och har en tydlig spelidé som de följer. Spets i Eskilstuna Guif är försvars- och målvaktsspelet. En liten akilleshäl för Eskilstuna Guif i år är att jag tycker att truppen är tunnare (färre spelare) än i fjol. Helt klart kommer det att krävas en väldigt bra prestation av oss.

För dom som inte har sett er spela, hur skulle du beskriva Skånela IF säsongen 2016/2017? Några spelare som sticker ut ifrån mängden?

Det är viktigt att vi får till försvars- och målvaktsspel. Vi vill vara ett springande lag. Får vi till försvars- och målvaktsspel ska det mycket till att något lag ska kunna besegra oss. När det gäller spelare går det inte att förbise Kristin Thorleifsdottir och Louise Eriksson i målet.

Det är en väldigt jämn allsvenska, tankar om det?

Det är roligt med en jämn tabell. Efter helgen har alla topplag spelat färdigt mot varandra. Jag har svårt att se att Önnered förlorar två matcher till. Det blir stentufft mellan oss som ligger på platserna 2-4, även GT Söder kan blanda sig in i leken. Vi kommer att vara favorit i resten av matcherna i serien, vi siktar självfallet på att vinna de matcherna som är kvar och vill komma så högt upp som möjligt i tabellen när den är färdigspelad.

Skånela vände och vann målrikt toppmöte

Eskilstuna Guif svarade för en imponerande första halvlek och ledde som mest med nio mål men när slutsignalen ljöd hade Skånela gjort en minst lika bra andra och vann till slut med 34-27.

Eskilstuna Guif fick verkligen den starten de önskat i Vikingahallen. Efter 6 minuter ledde gästerna med 5-2, efter tio minuter ledde Eskilstuna Guif med 7-4. Tempot var högt, och Eskilstuna fick bra utdelning framåt samtidigt som målvaktsspelet och försvarsspelet satt bra.

Eskilstuna Guif fortsatte trumma på, många utespelare visade framåtanda och Eskilstuna Guif ledde med 14-6 efter 20.48 och Skånela kände sig tvingade till att ta sin andra timeout.

Efter denna timeout kom Skånela så sakteliga in i matchen igen, efter att Moa Hjalmarsson satte 9-17 svarade Skånela för tre raka mål och paussiffrorna visade 12-17.

Första halvlek klart till Eskilstuna Guif dock, som nyttjade hemmaslarv samtidigt som man fick väldigt bra utdelning framåt.

Hade Skånela gett upp? Nej, långt ifrån. Laget rivstartade den andra halvleken med fem raka mål innan Olivia Gemmel och Josefin Johansson gjorde två raka mål för gästerna som åter var i ledningen. Skånela kom dock igen till 19-19, varpå Eskilstuna Guif svarade igen och ledde med tre bollar 40.39 in i matchen.

Skånela gav sig dock inte och hamnade i ett riktigt målstim och går från 19-22 till 24-22. Eskilstuna Guif gjorde 24-23 men sedan tog det roliga slut för gästerna. Skånela får bättre träff bakåt och fick även till offensiven. Tre raka fram till 27-23, Eskilstuna Guif reducerade, Skånela får till tre mål till i rad och ledde med sex mål med fyra minuter kvar.

Slutet blev tämligen odramatiskt och Skånela kunde till slut vinna med 34-27. Mina plus hos gästerna går till Brodd Björklund i mål, Olivia Gemmel och Josefin Johansson. Bara att ta nya tag för damerna, nästa match spelas nere i Lund mot KFUM Lundagård nästa söndag!