#viställerupp

 

1 000 000 aktiviteter ska bli fler

 

Behovet av rörelse för barn och unga är större än någonsin tidigare. Endast 2 av 10 barn når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet. Därför kommer handbollsklubbarna i SHE och Handbollsligan att kraftsamla för att samla in pengar till sina verksamheter för barn och unga och sprida budskapet om vikten av rörelse.

 

Succématcherna är tillbaka

Mellan den 14 och 28 februari spelar alla lag i SHE och Handbollsligan matcher för barn och unga. Som tidigare år exponeras #viställerupp-händerna på alla lagens matchtröjor. Målet är att samla in 1 000 000 SEK till klubbarnas verksamheter för barn och unga och se till att så många som möjligt nås av budskapet om vikten av rörelse.

Idag bedriver klubbarna tillsammans 1 000 000 individuella aktivitetstillfällen för barn och unga. Nu vill vi kunna göra ännu fler aktiviteter.

Årets kampanj innehåller också en konkret rörelseaktivitet. Alla som köper en digital matchbiljett till #viställerupp-matchen mot Aranäs den 19 februari kan ladda ner appen Active Quiz, gå minst 1 km och svara på 5 frågor om handboll. För de som svarar rätt och snabbt finns det chans att vinna fina priser.

Läs mer om hur du hanterar Active Quiz här

 

Om #viställerupp

Under parollen #viställerupp bedriver alla klubbarna i SHE och Handbollsligan olika verksamheter och projekt för att sätta fler barn i rörelse. Förutom en ofta omfattande barn- och ungdomsverksamhet bedriver många klubbar skol aktiviteter för att sätta fler barn i rörelse, handboll för nyanlända och aktiviteter för barn och unga med funktionsvariationer.

 

Eskilstuna Guifs #viställerupp aktiviteter:

  • Guif kompis: Att vara ensam, utanför eller utsatt i skolan är idag en verklighet som tyvärr många barn upplever. Det är ett av våra samhällsproblem och en fråga som är viktig att ta på allvar samt hitta sätt att motverka.
  • Humana slingan: är motions - loppet för alla som har en fysisk eller en psykisk funktionsnedsättning.
  • Bollskolan: Flickor och pojkar födda 2014 till 2016 träffas och leker handboll.
  • Mini Kollo: Helgkollo för barn från utsatta områden.

För vidare frågor kontakta: Johnny Andersson 0732 - 204080 

 




Datum: 2021-02-09 18:30