Erik Persson stannar i Eskilstuna Guif!

22 Erik Persson 1920x1080

 

Säsongen är färdig och det är dags för Eskilstuna Guif att bygga ihop ett slagkraftigt herr- och damlag. Glädjande nog har den hårdskjutande högernian Erik Persson, trots uppvaktning från utländska klubbar, bestämt sig för ännu en säsong i Eskilstuna Guif. 

 

Sportchef Kristján Andrésson om förlängningen:

”Vi är väldigt glada över att Erik trots intresse från utlandet väljer att stanna nästa säsong med oss i Eskilstuna Guif. Det bor en oerhörd potential i Erik som handbollsspelare. Fortsätta utveckla samspelet med sina lagkamrater kommer göra stor nytta för Erik och laget inför kommande säsong.”

 

David Sundgren kollade av Erik Perssons egna tankar om kontraktsförlängningen:

 

Nytt avtal klart med Eskilstuna Guif. Hur gick dina tankar gällande förlängningen av kontraktet?

Jag trivs bra i Eskilstuna Guif och känner att jag under min tid här hela tiden har utvecklats både som människa och handbollsspelare. Att få spela ytterligare en säsong i den röda tröjan är en stor ära och jag ser fram emot den kommande säsongen.

 

Tankar kring din egen säsong 2021/22?

Min säsong inleddes tyvärr med lite skadebekymmer precis i slutet av  försäsongen. Totalt blev det 19 spelade matcher, jag hade gärna bidragit i 7 till. Stundtals har det känts väldigt bra och jag har fått ta mer ansvar på planen i år, vilket är roligt och utvecklande. Det finns vissa delar av spelet jag ska slipa på inför kommande säsong, men även många bra saker jag kommer bära med mig och göra mer av. 

 

Hur ser du på lagets säsong 2021/22?

Med tanke på att vi tappade flera viktiga spelare från förra säsongen, så tycker jag att vi har gjort en stark säsong. Lagmoralen är fantastiskt bra, vilket gjorde att vi kunde lyfta oss efter en svag decembermånad och vinna ett par viktiga matcher i slutet. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen, men vi gjorde vad vi kunde och gav järnet. I stora drag en helt okej säsong som lämnar oss extra hungriga på slutspel inför nästa försök.

 

Vad kan vi förvänta oss av Erik Persson säsongen 2022/23?

Folk ska förvänta sig mycket ansvarstagande, glädje- och energispridande, hårda skott som förhoppningsvis sitter i kryssen och ett stort hjärta från mig.

 

Och samma sak som förgående, hur ser du på Eskilstuna Guif säsongen 2022/23?

Truppen är ju i stort sett intakt från i år, med ett par undantag. Det är ingen hemlighet att kontinuitet och hårt arbete lönar sig förr eller senare, folk kan förvänta sig ett samspelt lag. Vi kommer ge allt för att utmana samtliga lag i tabellen och komma riktigt väl förberedda inför hösten. Folk kan och bör förvänta sig ett ännu bättre Eskilstuna Guif.

 

Knappast en hemlighet att proffsklubbar visat intresse för dig. Hur ser dina framtidsdrömmar ut?

Jag drömmer som många andra elitidrottare om att uppnå min fulla potential. Jag arbetar hårt för utveckling och tar en dag i  taget, vart det leder återstår att se. Utlandsspel och landslagsspel är absolut mål jag har, det är inget att sticka under stolen med.

 

Någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?

Tack till volontärer, supportrar och alla i/omkring klubben för denna säsong. Det är med stolthet jag representerar Eskilstuna Guif. Nu blickar vi framåt och ser till att göra nästa säsong alldeles magisk!




Datum: 2022-03-28 10:00