Lugi borta i ATG Svenska Cupen

Efter storsegern senast mot Norrköping väntar nu ett tuffare motstånd för Eskilstuna Guifs herrar i ATG Svenska Cupen. Lugi borta i Lund står på tur, Lugi som förra säsongen slog ut Eskilstuna Guif i kvartsfinalen i fjolårets turnering. David Sundgren kollade läget med Marko Roganovic inför lördagens match. 

Läget, Marko? 

Jo det är bra tack! 

Kommentar till förra matchen, storseger mot Norrköping! 

Allt gick enligt planen, enkel vinst till slut men vi slappnade aldrig av för att vi var motiverade och ville vinna. Man ser att det är några lag som halkade i matcherna mot division 1 och allsvenska lag men vi ville inte tillåta en överraskning mot Norrköping. Alla spelare på alla positioner visade att vi kommer att vara ett bra lag i år. 

Du har två nya målvaktskollegor, vad har du att säga om Matija Spikic och Gustav Simonsson? 

Två bra killar som kommit in väldigt bra i gruppen och väldigt bra målvakter dessutom. Vi är fyra stycken målvakter på varje träning så det blir mycket konkurrens men vi alla fyra hjälper varandra så mycket som möjligt. Sebastian (Westerlund, intervjuarens tillägg) är nu tillbaka från sin skada så det kommer att bli riktigt bra. Klubben har också gjort ett bra jobb genom att värva en ny målvaktstränare, Rickard Larsson, som kommer hjälpa oss målvakter otroligt mycket. Han har redan varit på några träningar och hjälpt väldigt mycket. 

Du har varit med på landslagsläger i sommar, berätta lite om det! 

Yes, jag och Erik Persson var i Playitas i mitten av juni på ett fysläger med landslaget. Det var väldigt inspirerande och lärorikt att få vara med. Det var lika inspirerande i juli då jag fick vara med i ett målvaktsprojekt med Tomas Svensson och Thomas Forsberg som ledare. 

Nu väntar Lugi, vad finns att säga om dom? 

Ett bra ungt lag som vann mot oss i kvartsfinalen förra säsongen så vi är revanschsugna och vill framförallt göra en bra match mot dom. 

Känns det något extra för dig att möta Lugi som tidigare har spelat i H43? 

Förut så gjorde det, men inte så mycket nu. Sen är det alltid speciellt att få spela i Lund och i Sparbanken Arena för det är ju min hemstad så det blir på sätt och vis speciellt för mig. 

Vad har du för målsättning kommande säsong? 

Det är att spela bättre än förra säsongen, få laget till en slutspelsplats och att vara i toppen av målvaktsligan. 

Har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen? 

Det betyder väldigt mycket för oss spelare att ni kommer och kollar på oss för då spelar vi vår bästa handboll!! 

Matchen spelas lördagen den 20 aug 15:00 och kan ses på Solidsport




Datum: 2022-08-18 18:30