Sista omgången i Handbollsligan

Ikväll spelas de avslutande matcherna i Handbollsligan. I toppen av tabellen är det redan klart att IFK Kristianstad, IK Sävehof, Ystads IF och Hammarby IF tar platserna 1 - 4. Däremot är det tuff kamp om platserna 5 - 8. Mellan IFK Skövde, Alingsås HK, Eskilstuna Guif och HK Aranäs skiljer det endast två poäng och det kan mycket väl bli en målskillnadsstrid. Alla lagen utom IFK Skövde möter lag som i sin tur kämpar för att undvika negativt kval och nedflyttning.

På nedre halvan av tabellen är IF Hallby på säker mark mellan slutspel och kval medan Önnereds HK och HK Malmö spelar om den 10:e platsen. För Önnered  krävs minst en poäng, samtidigt som HK Malmö behöver förlora hemma mot Eskilstuna Guif. I den absoluta bottenstriden kan Redbergslids IK lämna jumboplatsen om de tar minst en poäng mot Lugi HF, samtidigt som OV Helsingborg förlorar sin match mot Alingsås.


För Eskilstuna Guifs del kan i princip vem som helst av topplagen bli kvartsfinalmotståndare. Efter slutsignalen ikväll kommer motståndare, speldatum och tider bestämmas. Vi kommer så fort som möjligt informera om det. Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher och inleds med en bortamatch redan i början av nästa vecka.

Läs mer om förutsättningarna här




Datum: 2023-03-31 09:00