Handboll för alla genom hela livet

Idrotten är en viktig samhällskraft som bidrar till bättre folkhälsa, demokrati och inkludering! 

Målet för Eskilstuna Guif är att verksamheten ska vara ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar. Det betyder bland annat att flickor och pojkar, kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Eskilstuna Guif ska erbjuda en trygg och utvecklande miljö för barn och ungdomar. 

 

Eskilstuna Guif är en del av Svensk handbolls satsning på samhällsengagemang inom #viställerupp. Vi är aktiva på flera områden för att bidra till barn och ungas rörelse och hälsa, bl.a. genom konceptet Hand the Ball. Vi tar också ett samhällsansvar genom att engagera oss i t.ex. Cancerfonden och Time’s up mot våld. 

 

Här är några av våra aktiviteter inom hållbarhet/CSR: 

Ungdomssnack med ungdomsjouren Fria 

Ungdomsjouren Fria är en ideell förening som arbetar med att stötta, stärka och utbilda ungdomar i Eskilstuna. Från och med säsongen 22/23 kommer ungdomslagen i åldrarna 12-15 år att erbjudas ”Ungdomssnack med Fria”. Det är tänkt att vara ett stöd till både spelare, ledare och föräldrar kring frågor som ibland kan vara svåra att prata om, som hur kroppen utvecklas i puberteten eller hur det är i omklädningsrummet när inga vuxna är med. [länk till artikel/nyhet] 

Minikollo

Med stöd av Sparbanksstiftelsen Rekarne och Eskilstuna kommun och i samarbete med KFUM har Eskilstuna Guif flera år i rad genomfört ”Minikollo” för barn i åldern 6-15 år på KFUM:s gård i SolvikOlika aktiviteter som bad, pyssel, grillning, fiske, kanotpaddling och mycket annat har erbjudits. Självklart har barnen även fått prova på att spela handboll! Framför allt har det varit en chans för barnen att ha roligt och träffa nya vänner. Läs nyheten inför minikollo 2022 här

 

Times up - Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor 

I november infaller den årliga internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Eskilstuna Guif uppmärksammar detta i samband med herrlagets match fredag den 25 november 2022 i samarbete med Diskrimineringsbyrån Humanitas, Kvinnojouren Moa, Ungdomsjouren Fria och Eskilstuna Zontaklubb.