Ungdomssnack med ungdomsjouren FRIA

Nytt samarbete säsongen 2022-23

Planen framåt är att lagen träffar FRIA första gången det år man fyller 12 år och att det sedan fortsätter som återkommande inslag två gånger per säsong (höst/vår) under tre år. Varje pass bygger på olika diskussionsövningar och värderingsövningar varvat med information. Ett genomgående inslag är bemötande av varandra både på och utanför planen, även i sociala medier. Ungdomssnacken berör också ämnen som självkänsla, psykisk ohälsa och våld.

 

Under april har Flickor -07 fått chansen att prova ”Ungdomssnack med FRIA”. De träffade verksamhetsledare Sofia Liedberg och volontärer utan att deras vanliga ledare var med.

- När man ska prata om till exempel relationer eller sex och samtycke kan det vara lättare om man får prata fritt utan att ledare eller föräldrar lyssnar, säger Sofia.

 

För de spelare från Flickor -07 som testade ungdomssnack med FRIA var reaktionerna positiva.

- Det var kul! Vi skrattade mycket och pratade om bra och viktiga saker i livet. Det var snälla ledare och man kände sig bekväm runt dem. Det var bra att prata med några som förstår hur det är, berättade några av spelarna efteråt.

 

Ungdomssnacken kommer att utvärderas löpande och anpassas efter behov. Satsningen är ett sätt att arbeta med föreningens värdegrund Hos Eskilstuna GUIF ska alla känna trygghet, glädje, öppenhet och gemenskap.