Bra genomkörare för damerna i helgen

Fyra matcher på två dagar blev det för damerna under helgens Tyresö Open.

Tre av matcherna spelades mot allsvenska kollegorna AIK Handboll, Tyresö Handboll och Eslövs IK.

Även SHE-laget Boden Handboll deltog i Tyreö Open.

 

Här hittar du referat, matchfakta och höjdpunkter från matcherna:

 

Tyresö Handboll - Eskilstuna Guif 21-23 (8-14)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Moa Hjalmarsson 5, Fanny Söderberg 3, Caroline Karlsson 3, Jessica Rydberg 2, Emma Jarmteg 2, Josefin Johansson 2, Sofia Delac 2, Joline Jakobsson 1, Emma Mathisen 1, Hanna Ed Söderström 1 samt Flavia Johansson 1.

 

AIK - Eskilstuna Guif 31-29 (9-10)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Ebba Fornell 7, Fanny Söderberg 5, Flavia Johansson 4, Moa Hjalmarsson 4, Emma Jarmteg 3, Nathalie Lind 2, Caroline Karlsson 1, Hanna Ed Söderström 1, Jessica Rydberg 1 samt Maja Brokvist 1.

 

Eskilstuna Guif - Eslövs IK 27-29 (12-17)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Lovisa Delac 7, Sofia Delac 6, Emma Jarmteg 4, Caroline Karlsson 3, Jessica Rydberg 2, Josefin Johansson 2, Joline Jakobsson 1, Flavia Johansson 1 samt Moa Hjalmarsson 1.

 

Boden – Eskilstuna Guif 27-22 (11-11)
Målskyttar, Eskilstuna Guif: Sofia Delac 6, Emma Jarmteg 4, Josefin Johansson 3, Fanny Söderberg 2, Caroline Karlsson 2, Lovisa Delac 2, Joline Jakobsson 1 samt Moa Hjalmarsson 1.

 

 

Kommentarer från spelarna om helgen som varit:

 

 

Lovisa Delac
- Det har vart en väldigt bra genomkörare. Rent resultatmässigt är det svårt att säga om det är bra eller inte då vi rullat runt en del på olika spelare och uppställningar. Sen vill man ju alltid vinna såklart men syftet har väl mer vart att hitta varandra och vårt spel. Jag tycker trots en del förluster har vi mycket bra vi kan ta med oss till kommande matcher. Det jag verkligen vill lyfta är moralen vi haft genom alla helgens matcher. Det har vart tufft motstånd och vi har legat i underläge men aldrig vikt oss. Vi har hela tiden krigat på och visat att vi är med i matchen. Det är starkt och något vi verkligen ska fortsätta jobba med.

För min egen del så har det vart skönt att få spela av sig. Det har vart ett långt speluppehåll och fokuset har legat på att hitta mig själv och tajmingen med andra. Jag har både haft bra och dåliga auktioner men försöker hela tiden blicka framåt då jag bara har några få matcher i ryggsäcken sedan min knäskada. Nu är det bara att blicka framåt och jobba vidare med vårt spel. 

Josefin Holst
Det var en bra helg där vi fick möjlighet att spela ihop laget och prova många konstellationer och olika typer av spel och försvarspel. Tycker det var många fina lagprestationer under helgen med bland annat bra 3-2-1 försvar som många av spelarna inte har tränat särskilt mycket på tidigare. Vi står även upp bra och visar hjärta när vi kommer in i mindre bra spelperioder och vänder de istället för att låta det rinna iväg. Resultat var inte viktigt i helgen utan det var spelprestationerna. Sen tar vi givetvis med oss saker som kan utvecklas och som vi kan träna och slipa på de närmsta veckorna. Men det var en bra genomkörare med många jämna matcher där alla i truppen fick känna på matchspel. Det är kul att vara igång!

Caroline Karlsson
Det var roligt att få spela match igen. Den här gången blir det fyra matcher på två dagar. Jag tycker vi gör det bra hela helgen, vi är många nya som ska spela ihop oss. Vilket jag tycker vi gör bra i och med att har spelat en träningsmatch tidigare. Jag tycker också att vi står bra bakåt och har bra målvaktsspel genom alla matcher. Framåt gör vi många bra saker men i perioder spelar vi stressat och slarvar. Som tur är har vi ett par träningsveckor kvar där vi kan fila på de sista detaljerna innan serien drar igång.

Sofia Delac
- Sammanfattat så känns det väldigt skönt att få spela av sig o dra igång ordentligt med matcher. Vi har använt cupen för att spela ihop oss, testa vårt spel och jobba som ett lag. Trots resultatet på matcherna är vi ändå nöjda med helgen då vi kämpat oss igenom fyra täta matcher mot bra motstånd. Vi har haft en bra lagmoral under hela helgen där vi aldrig gått ner oss trots underlägen- vilket vi verkligen ska ta med oss till kommande matcher.

För min egen del så hade jag både toppar och dalar. Men samma som för lagets del så handlade denna helg mycket om att hitta sig själv tillsammans med andra. Jag glädjer mig åt det positiva och jobbar vidare med det som gick mindre bra.

 

Emma Jarmteg

Helgen har varit jätterolig och nyttig för laget där vi har fått spela fyra tuffa matcher. Vi har även fått möjlighet att spela ihop oss och lära känna varandra ännu bättre både på och utanför plan. Jag tycker att det har sett jättebra ut i helgen, men såklart finns det bitar vi behöver träna mer på, men överlag så är jag supernöjd med lagets insats och ser fram emot vad vi kan åstadkomma under den kommande säsongen! För min egen del så tycker jag att det har känts bra. Finns bitar som jag måste träna mer på men jag tycker att den här turneringen har varit lärorik för att se vart man står sig i dagsläget. Den långa försäsongen känns som den gett resultat och nu är jag taggad på att äntligen dra igång igen!




Datum: 2020-08-30 19:30